Ministerul Educaţiei, precizări despre înscrierea în învăţământul primar

Cererile privind înscrierea în învăţământul primar 2023 se transmit online sau se depun, în perioada 3 - 18 mai 2023, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor, anunţă Ministerul Educaţiei.

566 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei, precizări despre înscrierea în învăţământul primar

Ministerul Educaţiei, precizări despre înscrierea în învăţământul primar

Ministerul Educaţiei transmite noi precizări privind înscrierea în învăţământul primar 2023.

Astfel, cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 - 18 mai 2023, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. În aceeaşi perioadă, vor fi depuse sau transmise şi celelalte documente necesare pentru înscriere, respectiv actul de identitate al părintelui sau al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului, certificatul de naştere al copilului şi recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023 inclusiv).

În cazul înscrierii la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, sunt necesare şi documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare.

Criteriile generale de departajare sunt disponibile şi pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie în situaţia în care copilul nu este înscris la şcoala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opţiuni în cererea-tip de înscriere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici