Ministerul Familiei: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul naţional de creştere a natalităţii

Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul naţional de creştere a natalităţii, iar circa 2.850 au fost analizate deja de comisie, a anunţat marţi ministrul Familiei, Gabriela Firea.

190 afișări
Imaginea articolului Ministerul Familiei: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul naţional de creştere a natalităţii

MInisterul Familiei: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul naţional de creştere a natalităţii

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociaţia Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel naţional. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate”, a anunţat marţi Gabriela Firea pe Facebook.

Ea a prezentat în cadrul unui eveniment ultimele date din Programul naţional de creşterea a natalităţii, derulat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Conform ministrului din 5 decembrie până acum, au fost înregistrate peste 5.000 de dosare, iar circa 2.850 au fost analizate de comisie.

„Din păcate, multe dintre dosare au avut nevoie sa fie reanalizate, pentru că fie erau incomplete, fie conţineau documente completate greşit”, susţine Gabriela Firea.

Ea a anunţat că până acum 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program şi aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Ministrul estimează că în această săptămână vor ajunge alte 400 contracte la cei care au aplicat în program. De asemenea, Ministerul va comanda alte 200 de vouchere.

„Ştiu că sunt încă multe întrebări de la cei care-şi doresc să devină părinţi, şi, de asemenea, multă nerăbdare. Le cer tuturor, încă o dată, să aibă încredere în noi şi să aibă răbdare pentru că vor primi acest sprijin în valoare de 15.000 de lei”, a mai transmis Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici