Ministerul Justiţiei, procedură de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor

Ministerul Justiţiei a declanşat luni procedura de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor.

208 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei, procedură de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor

Ministerul Justiţiei, procedură de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor

Potrivit unui comunicat al ministerului, este vorba despre 4 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi o funcţie de procuror-şef adjunct direcţie şi trei funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Reprezentanţii ministerului precizează că, în perioada decembrie 2022 – aprilie 2023, s-au desfăşurat procedurile de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror-şef al DirecţieiNaţionale Anticorupţie, respectiv de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Totodată, în perioada aprilie – iunie 2023, s-a desfăşurat procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, adjunct al procurorului general al PÎCCJ, procuror-şef adjunct al DNA (2 funcţii) şi procuror-şef adjunct al DIICOT (2 funcţii), în urma căreia a rămas vacantă o funcţie de procuror-şef adjunct al DIICOT.

„În ceea ce priveşte celelalte funcţii de conducere, la nivel de procuror-şef de secţie, care fac obiectul numirii, reiese că: funcţiile de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (4 funcţii), procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (3 funcţii) şi procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (3 funcţii) sunt vacante”, transmite MJ.

Conform comunicatului, procedura de numire pe funcţiile menţionate mai sus este prevăzută de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022: „sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod”.

Anunţul publicat pe site, cu privire la declanşarea concursului, conţine date privind condiţiile de înscriere, modul de desfăşurare şi calendarul procedurii de selecţie, criteriile de evaluare utilizate în timpul interviului, timpul acordat pentru interviu, rolul şi componenţa comisiei de interviu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici