Ministerul Justiţiei publică, marţi, rapoartele GRECO, în limbile română şi engleză

Ministerul Justiţiei a anunţat că va publica, marţi, la ora 11.00, rapoartele GRECO, atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe pagina GRECO. Astfel, documentele vor fi postate în limbile română şi engleză.

379 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei publică, marţi, rapoartele GRECO, în limbile română şi engleză

Ministerul Justiţiei publică marţi, la ora 11.00, rapoartele GRECO, în limbile română şi engleză

"Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ”Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” şi ”Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România”. Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea rapoartelor sus-menţionate în data de 9 iulie 2019, la ora 11:00 (ora României)”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română şi în limba engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (greco">www.coe.int/greco).

Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO.

Percepţia publică privind un nivel redus al corupţie în anumite ţări ar putea fi înşelătoare, arată GRECO într-un raport publicat pe 25 iunie, care face referire şi la seria de recomandări adresate unor ţări precum România şi Polonia.

În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupţiei în 2018, în special în privinţa parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor.

În cazul României, raportul GRECO notează că a fost făcută o serie de recomandări privind reformele justiţiei.

Taguri:
greco,
rapoarte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici