Ministerul Justiţiei reia selecţia pentru funcţia de Procuror General: Candidaturile pot fi depuse începând de vineri

Ministerul Justiţiei reia începând de vineri cea de-a doua procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General, urmând ca noile interviuri să fie susţinute pe 6 şi 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecţii vor fi comunicate pe 8 mai.

351 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei reia selecţia pentru funcţia de Procuror General: Candidaturile pot fi depuse începând de vineri

Ministerul Justiţiei reia selecţia pentru funcţia de Procuror General: Candidaturile pot fi depuse începând de vineri

În cadrul primei proceduri de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceştia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef DIIOCT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru numirea în funcţie.

„Ca urmare, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un anunţ pe site.

Astfel, cea de-a doua procedură de selecţie va fi organizată în perioada 12 aprilie 2019 - 8 mai 2019.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcţia resurse umane din Ministerul Justiţiei.

Lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviului se vor afişa pe pagina Internet a Ministerului Justiţiei, la data de 02 mai 2019.

Candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 06 - 07 mai 2019, un interviu cu ministrul justiţiei care constă în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie. În cadrul interviului, ministrul justiţiei este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

În vederea asigurării transparenţei, audierea candidaţilor se transmite în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, se înregistrează şi se publică pe pagina de internet a ministerului.

Rezultatele selecţiei se vor afişa pe pagina Internet a Ministerului Justiţiei, la data de 8 mai 2019.

Propunerea ministrului justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul justiţiei să înainteze propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 28 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici