Ministerul Justiţiei vrea să dea gratuit Patriarhiei 240 de metri pătraţi în Suceava

Ministerul Justiţiei (MJ) vrea să atribuie gratuit Patriarhiei Române un teren de 240 de metri pătraţi, aflat lângă Palatul de Justiţie din Suceava, pentru construirea ansamblului arhitectural "In memoriam", pentru comemorarea eroilor neamului, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de MJ.

158 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei vrea să dea gratuit Patriarhiei 240 de metri pătraţi în Suceava

Ministerul Justiţiei vrea să dea gratuit Patriarhiei 240 de metri pătraţi în Suceava (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)

Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind transmiterea unei părţi de imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Justiţiei în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte şi darea acesteia în folosinţă gratuită Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

Conform notei de fundamentare, MJ a primit o solicitare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române pentru a-i da un teren în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, parohia "Naşterea Maicii Domnului", lângă Palatul de Justiţie din Suceava.

"Ministerul Justiţiei a primit o solicitare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române având ca obiect atribuirea în folosinţă gratuită a suprafeţei de 240 mp, aflată în vecinătatea Palatului de Justiţie Suceava, în vederea finalizării, de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, parohia "Naşterea Maicii Domnului", a ansamblului arhitectural "In memoriam", edificat pentru comemorarea eroilor neamului. Curtea de Apel Suceava şi Tribunalul Suceava, în calitate de utilizatori ai imobilului, şi-au exprimat acordul privind constituirea unui drept de folosinţă gratuită cu privire la partea de imobil menţionată", se arată în nota de fundamentare.

În documentul citat se menţionează că suprafaţa de teren solicitată nu este strict necesară funcţionării instanţelor din Suceava.

Proiectul de act normativ prevede pe lângă constituire, pentru o perioadă de 20 de ani, a unui drept de folosinţă gratuită în favoarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, şi transmiterea părţii de imobil din administrarea Ministerului Justiţiei în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, instituţie care va realiza administrare părţii de imobil, în conformitate cu noua destinaţie a acesteia, se arată în nota de fundamnetare.

Conform unei anexe a proiectului cei 240 de metri pătraţi au o valoare de 90.702 lei şi fac parte dintr-un teren de 10.244 metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici