Ministerul Mediului obligă localităţile din România să amenajeze spaţii verzi

Ministerul Mediului obligă localităţile din România să asigure pentru fiecare locuitor cel puţin 26 de metri pătraţi de spaţii verzi, prevederea fiind inclusă în noua lege a mediului şi administraţiile locale, având ca termen limită de conformare anul 2013.

1 afișare
Imaginea articolului Ministerul Mediului obligă localităţile din România să amenajeze spaţii verzi

Ministerul Mediului obligă localităţile din România să amenajeze spaţii verzi

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ana Lucia Varga, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a aprobat modificarea legii mediului şi până în 2013 toate localităţile trebuie să asigure spaţii verzi într-o proporţie de 26 mp/cap de locuitor, aceasta fiind şi media din Uniunea Europeană.

Varga a spus Guvernul va încerca să ajute administraţiile locale să îşi amenajeze spaţii verzi, finanţând realizarea unor parcuri în localităţi.

Potrivit sursei citate, Executivul a alocat, prin Hotărâre de Guvern, 60 de milioane de lei pentru finanţarea a 102 proiecte de realizare a unor parcuri sau spaţii verzi, program care începe în acest an.

"Fiecare cetăţean are dreptul la un mediu curat: bunicii să-şi plimbe nepoţii în parcuri, tinerii să se plimbe şi ei, iar noi toţi, când este caniculă, să ne bucurăm de copacii din localităţi", a afirmat Ana Lucia Varga.

Varga a precizat că, în prezent, în multe localităţi din România, media de spaţii verzi este mult sub cea din Uniunea Europeană, aceasta ajungând şi la şase - opt metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici