Ministerul Muncii va fi condus interimar de Ivăşchescu. Boc spune că noul ministru va fi anunţat "în zilele următoare"

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, "în zilele următoare", a unui nou ministru, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

86 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii va fi condus interimar de Ivăşchescu. Boc spune că noul ministru va fi anunţat "în zilele următoare"

Ministerul Muncii va fi condus interimar de Ivăşchescu. Boc spune că noul ministru va fi anunţat "în zilele următoare" (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a arătat că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Ministrul demisionar al Muncii Ioan Botiş a venit la şedinţa de miercuri a Guvernului pentru câteva minute şi a mulţumit colegilor de Cabinet pentru colaborare, el părăsind ulterior sala de şedinţă.

"Ministrul Botiş a venit preţ de câteva minute, înainte de începerea şedinţei de guvern, ca să dea mâna cu colegii şi să le mulţumească de colaborare", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Premierul Emil Boc a precizat la rândul său, pentru MEDIAFAX, că a avut o nouă discuţie cu Ioan Botiş miercuri dimineaţă, iar acesta a demisionat din funcţie.

Botiş a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici