Ministerul Sănătăţii cumpără ambulanţe şi calculatoare noi

Ministerul Sănătăţii va cheltui, din sursele proprii aprobate în bugetul pentru 2007, peste 210 milioane de lei pentru achiziţionarea de ambulanţe şi maşini de intervenţie pentru serviciile de ambulanţă, precum şi de sisteme informatice şi echipamente hardware pentru medicii de familie.

2 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii cumpără ambulanţe şi calculatoare noi

Ministerul Sănătăţii cumpără ambulanţe şi calculatoare noi

Guvernul a decis, în şedinţa sa de miercuri, modificarea şi completarea în acest sens a Hotărârii de Guvern privind utilizarea în anul 2007 a resurselor aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii Publice destinate dotărilor independente.

Suma pentru dotările independente prevăzută în bugetul pe 2007 al Ministerului Sănătăţii Publice este de 210.073.000 lei.

Din această sumă, banii reprezentând contribuţiile persoanelor juridice care produc sau importă produse din tutun, băuturi alcoolice, altele decât berea şi vinul, şi ale celor care realizează încasări din activităţi publicitare la aceste produse, în valoare totală de 202.300.000 lei, vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui număr de 807 ambulanţe de diferite tipuri pentru unităţile sanitare din reţeaua MSP şi serviciile de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de prim-ajutor (136.300.000 lei).

Suma de 47.600.000 lei va fi folosită pentru achiziţionarea a 11.120 calculatoare portabile, cartele acces internet, imprimante şi servicii integrare pentru cabinetele de medicină de familie pentru derularea Programului naţional privind evaluarea stării de sănătate a populaţiei în asistenţa medicală primară.

De asemenea, vor fi achiziţionate sisteme informatice de înaltă performanţă pentru unităţile sanitare din municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Bihor, Botoşani, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Mureş, Neamţ, Sibiu, Tulcea şi Timiş în valoare de 18.400.000 lei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici