Ministerul Sănătăţii: Sumele alocate la rectificare răspund în mare parte priorităţilor de finanţare

Ministerul Sănătăţii afirmă că sumele ce i-au fost alocate la rectificarea bugetară, 1,07 miliarde lei în total, răspund în mare parte priorităţilor de finanţare ale instituţiei şi că cei mai mulţi bani vor merge către CNAS, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale.

123 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Sumele alocate la rectificare răspund în mare parte priorităţilor de finanţare

Alţi 72 de milioane lei reprezintă credite de angajament care vor putea asigura, până la finalul anului, funcţionarea programelor gestionate direct de către minister: HIV/SIDA, transplant şi programul de imunizare, respectiv achiziţionarea vaccinului pneumococic, se mai precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a obţinut alocarea a 90 de milioane de lei necesare pentru continuarea programului de reabilitare a maternităţilor, proiect finanţat de Banca Mondială, BEI şi BERD, se mai arată în comunicat.

Prima rectificare bugetară din acest an a fost avizată de Guvern în şedinţa de marţi.

Înainte de rectificare, bugetul Ministerului Sănătăţii era de 8,68 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici