Ministerul Sănătăţii va achiziţiona din august peste 500.000 doze de vaccin BCG şi peste 200.000 hepatitic B

Ministerul Sănătăţii (MS) va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B, primele produse urmând să fie livrate în august.

282 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii va achiziţiona din august peste 500.000 doze de vaccin BCG şi peste 200.000 hepatitic B

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona din august peste 500.000 doze de vaccin BCG şi peste 200.000 hepatitic B (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an, anunţă instituţia.

În acest context, săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribute în unităţile din teritoriu. Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, informează Ministerul Sănătăţii.

În acest an, MS va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse.

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie, mai spun reprezentanţii instituţiei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici