Ministerul Sănătăţii va organiza o licitaţie pentru prezervative. Dimensiunea minimă recomandată este de 16 cm

Ministerul Sănătătţii va achiziţiona, prin licitaţie publică, 3,6 milioane de prezervative, cu dimensiunea minimă de 16 centimetri, dar şi sute de mii de cutii de anticoncenpţionale, în cadrul programulului naţional de prevenire a sarcinilor şi a bolilor cu transmitere sexuală, relatează Gândul.

423 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii va organiza o licitaţie pentru prezervative. Dimensiunea minimă recomandată este de 16 cm

Ministerul Sănătăţii va organiza o licitaţie pentru prezervative. Dimensiunea minimă recomandată este de 16 cm (Imagine: Shutterstock)

Pentru această achiziţie, ministerul alocă sume cuprinse între 181.450 de lei şi 725.810 de lei, fără TVA, potrivit site-ului e-licitaţii.ro. Mai mult, instituţia cumpără şi anticoncepţionale - între 350.000 şi 1.300.000 de cutii de contraceptive -, pentru care alocă între 2.798.170 de lei şi 10.392.660 de lei, fără TVA.

În caietul de sarcini, citat de ziarul Gândul, apar şi specificaţiile viitoarelor prezervative. Ele trebuie să aibă o lungime minimă de 16 centimetri şi medie de 19 centimetri. Potrivit unui studiu de specialitate realizat de site-ul targetmap.com, lungimea medie a unui penis în România este de 12,73 centimetri, ceea ce ne plasează pe locul 99 în lume.

Studiul indicat arată că dimensiunile penisului aflat în erecţie variază în funcţie de naţionalitate. Astfel, în Europa cel mai bine stau francezii - cu 16 cm, urmaţi de ruşi şi italieni, la egalitate, cu 15 cm, arată o cercetare realizată de o companie de tratamente urologice. Poziţiile următoare sunt ocupate de germani cu 14,4 cm şi de spanioli, cu 13,6 cm. Depăşind graniţele continentului, japonezii măsoară 13 cm, iar americani - 12,9 cm. Pe ultimele trei locuri în lume stau arabii - cu lungimi ale organelor sexuale de 12,4 cm, indienii - 10 cm şi coreenii - 9,6 cm. Africanii înregistrează o medie cu 1,5 cm mai mare decât dimensiunile unui european.

Şeful biroului de presă al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, pentru Gândul, că instituţia va folosi prezervativele şi anticoncepţionalele orale pentru a le distribui gratuit. "Acest program se desfăşoară în România din anul 2000, la iniţiativa Organizaţiei Naţionale Unite. Programul naţional are scopul de a scădea numărul sarcinilor nedorite, dar şi al bolilor cu transmitere sexuală. Persoanele care nu îşi permit, din varii motive, să se protejeze, se pot adresa cabinetelor de familie sau celor de planning familial pentru a putea beneficia gratuit de prezervative şi de contraceptive orale", precizează Oana Grigore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici