Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Barna Tanczos nu ştie cum a apărut firma deţinută de premierul Tăriceanu pe lista din HG-ul privind exproprierea unor terenuri, însă va cere verificări şi va întreba, iar societatea şefului Executivului nu va mai figura în actul normativ dacă nu mai este proprietara terenului.

42 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu

Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu cum a apărut pe listă Automotive Trading Services, firmă despre care nu am auzit. Noi nu avem posibilitatea la minister să mergem pe teren şi să vericăm proprietarii. Procedura de expropiere este făcută de Compania de Autostrăzi şi Drumuri şi o firmă de avocatură, care pregăteşte documentaţia. Apoi se face o evaluare, fără să se ţină cont de cine este proprietar", a declarat pentru MEDIAFAX Barna Tanczos, secretarul de stat care a contrasemnat din partea Ministerului Transporturilor hotărârea de guvern.

El a adăugat că va cere verificări, bănuind că "până s-a parcurs toată birocraţia s-o fi schimbat proprietarul".

"Dacă firma nu este proprietară, o să cer verificări. O să întreb dacă în timpul procedurilor de expropriere s-a schimbat proprieterul terenului şi dacă trebuiau să anunţe când au vândut. Până s-a parcurs toată birocraţia s-o fi schimbat proprietarul. Nu văd unde este greşeala. Dacă firma nu mai este proprietara, o vom scoate de pe listă şi vom introduce noii proprietari. Nu este nicio catastrofă. Nu ştiu ce firmă de avocatură s-a ocupat de exproprieri. Nu ştiu dacă poartă vreo vină sau dacă ar fi trebuit să verifice lista proprietarilor. Voi întreba la Compania de Autostrăzi", a spus secretarul de stat.

Premierul Tăriceanu a negat că terenul pentru care firma Automotive Trading Services, la care deţine pachetul majoritar de acţiuni, este indicată drept proprietar într-o hotărâre de guvern ar mai aparţine acestei societăţi şi a precizat că nu a fost depusă nicio cerere de despăgubire.

Într-un comunicat transmis anterior de conducerea Automotive Trading Services se arată că firma nu mai deţine din iunie 2007 terenul inclus în hotărârea de guvern privind exproprierile pentru lucrări la DN 1, act normativ în care este însă menţionată ca proprietar, şi că nu a cerut despăgubiri.

Guvernul a suplimentat recent, prin hotărâre a Executivului, cu 10,7 milioane lei fondurile de despăgubire a deţinătorilor de terenuri expropriate pentru lucrări la DN 1 şi centura rutieră a Capitalei, după includerea pe lista expropriaţilor de noi persoane fizice şi societăţi.

În tabelul cuprinzând imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării figurează pe ultima poziţie, cu titlul de "numele proprietarului conform documentaţiilor tehnico-cadastrale", firma Automotive Trading Services, cu un teren de expropriat de 501 metri pătraţi dintr-o suprafaţă totală rezultată din acte de 20.000 metri pătraţi, în oraşul Otopeni (judeţul Ilfov).

Hotărârea de guvern, avizată de premierul Tăriceanu, este contrasemnată de Barna Tanczos, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici