Ministerul Turismului face apel la reprezentanţii industriei pentru a ajuta sinistraţii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) face apel la reprezentanţii industriei de turism pentru a veni în ajutorul persoanelor izolate din cauza căderilor de zăpadă şi pentru a dona, din rezervele proprii, produse alimentare şi bunuri de primă necesitate.

395 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului face apel la reprezentanţii industriei pentru a ajuta sinistraţii

Ministerul Turismului face apel la reprezentanţii industriei pentru a ajuta sinistraţii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Industria de turism şi partenerii noştri au rezervele necesare de produse din care pot dona oamenilor aflaţi în mare nevoie. Avem resurse să putem distribui aceste ajutoare. Împreună trebuie să ne mobilizăm şi să facem un gest de solidaritate, care poate însemna salvarea de vieţi omeneşti", afirmă ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.

Demnitarul a precizat că sunt strânse la minister produse alimentare şi bunuri de primă necesitate pe care oricine din industria turismului le poate dona.

"Noi ne vom asigura că aceste produse vor ajunge de îndată la oamenii care acum se luptă pentru viaţă", spune Petrescu.

Federaţiile patronale şi lucrătorii individuali din turism care doresc să doneze produse pentru oamenii aflaţi în nevoie sunt rugaţi să contacteze comandamentul de iarnă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului la numărul telverde de urgenţă 0800.86.82.82.

Comandamentul de iarnă al MDRT este pregătit în continuare să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor, pentru prevenirea accidentelor în staţiunile turistice şi pentru intervenţia în operaţiunile de tip salvamont.

Zeci de mii de oameni din judeţele Vrancea şi Buzău sunt izolaţi de multe zile din cauza intemperiilor, zăpada şi viscolul au făcut, până în urmă cu două zile, imposiblă acţiunea autorităţilor de a ajunge la sinistraţi, singura cale de acces fiind cea a aerului.

Mai multe societăţi de turism au donat deja conserve, baxuri de apă, pâine, produse ce urmează a fi trimise oamenilor în nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici