Miniştrii s-au amuzat în Guvern de lista cu raţe şi bibilici propusă de Botiş pentru ajutor social

Premierul Boc i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botiş, să refacă forma declaraţiei pe propria răspundere care va fi impusă solicitanţilor de ajutor social, după ce miniştrii s-au amuzat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe seama listei de animale luate în calcul de acesta la alocarea ajutorului.

49 afișări
Imaginea articolului Miniştrii s-au amuzat în Guvern de lista cu raţe şi bibilici propusă de Botiş pentru ajutor social

Ministrul Muncii, Ioan Botiş (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Discuţia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul şedinţei de guvern, când miniştrii erau mai relaxaţi, iar lista cu numărul şi tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate în calcul în ceea ce priveşte bunurile deţinute în proprietate de către solicitanţii ajutorului a provocat mare «halimai». Miniştrii au râs şi au făcut glume pe seama listei, mai puţin premierul, care a cerut ministrului să refacă documentele", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la discuţii.

Proiectele de hotărâre privind normele de acordare a venitului minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei, elaborate de Ministerul Muncii, includ o declaraţie pe propria răspundere, care va trebui completată de către solicitantul ajutorului. Declaraţia face referire şi la veniturile obţinute de solicitant din cultivarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, precum şi a plantelor decorative şi ciupercilor.

Documentul mai prevede că dreptul la ajutor social va fi stabilit ţinându-se seama de bunurile deţinute, considerate sau nu de strictă necesitate pentru nevoile familiale, delimitate clar în funcţie de numărul şi tipul animalelor din gospodărie. Astfel, în categoria bunurilor considerate de strictă necesitate sunt incluse, printre altele, două porcine, 10 iepuri, 15 raţe, găini, curci sau bibilici, în timp ce printre bunurile care nu sunt considerate ca fiind de strictă necesitate sunt menţionate peste 5 porcine, peste 50 şi peste 80 de raţe, găini, curci, bibilici.

În toamna anului trecut, Guvernul a decis că persoanele care deţin mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre ori peste 15 familii de albine nu vor mai primi ajutoare de încălzire, sprijin eliminat şi pentru proprietarii de maşini cu motoare de peste 1,6 litri, depozite bancare ce depăşesc 3.000 lei ori terenuri mai mari de 1.000 metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici