Ministrul Agriculturii: Seceta ar putea afecta şi culturile de toamnă

Seceta ar putea afecta şi culturile de toamnă, cele mai expuse fiind grâul şi rapiţa, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

312 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Seceta ar putea afecta şi culturile de toamnă

Ministrul Agriculturii: Seceta ar putea afecta şi culturile de toamnă (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Din păcate se anunţă şi această toamnă cu destul de mari probleme în ceea ce înseamnă seceta", a spus el.

Ministrul a afirmat că instituţia pe care o conduce pregăteşte în prezent măsurile necesare astfel încât să prevină "oarecum" efectul pe care l-ar putea avea seceta.

"Ne gândim în primul rând la suprafaţa însămânţată cu rapiţă, ne gândim la ce se va întâmpla cu zona de însămânţări la grâu. Sper să nu fie probleme. Deocamdată e devreme să facem previziuni, dar lucrurile, aşa cum arată astăzi, nu arată foarte bine", a mai spus Constantin.

Ministerul Agriculturii a anunţat în august că seceta a afectat în acest an aproximativ 40% din suprafaţa arabilă a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici