Ministrul Apărării: Taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei va afecta 1.600 de militari/ Nu e vorba de pensii speciale

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, susţine că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care depăşesc 10.000 de lei va afecta aproximativ 1.600 de militari, precizând, însă, că în aceste cazuri nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat.

2659 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei va afecta 1.600 de militari/ Nu e vorba de pensii speciale

Ministrul Apărării: Taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei va afecta 1.600 de militari/ Nu e vorba de pensii speciale

Ministrul Apărării Naţional, Gabriel Leş, a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi afectaţi militari de taxa de solidaritate pentru pensiile speciale de peste 10.000 de lei, iar acesta a răspuns că se va lupta să nu se întâmple acest lucru.

„Dorinţa mea este să nu fie afectaţi deloc. La discuţiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, se doreşte o astfel de taxă pentru toate pensile care vor depăşi un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot să vă comunic este că la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectaţi aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta să nu fie afectaţi, pentru că nu discutăm de pensii speciale, se face o greşeală în zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a spus Leş.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate".

„Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă şi logică", a anunţat ministrul Finanţelor, după şedinţa Comitetul Executiv Naţional PSD.

Eugen Teodorovici a precizat că actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, „unde se va vedea varianta agreată”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici