Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate pleca din ţară cu familia adoptivă din SUA/ Procurorul general atacă decizia

Judecătoria Slatina a decis, joi, că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu. UPDATE: Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina care a hotărât că Sorina poate pleca din ţară.

6828 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate pleca din ţară cu familia adoptivă din SUA/ Procurorul general atacă decizia

BREAKING Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate pleca din ţară cu familia adoptivă din SUA

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va ataca decizia Judecătoriei Slatina, care a hotărât că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA.

„S-a respins cererea procurorului general. Nu este definitivă. Este cu apel în cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie", au spus, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Judecătoriei Slatina.

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă care a fost chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina, deşi există o procedură de adopţie finalizată.

„Fiind cercetat şi un magistrat, pe cale de consecinţă, toate aspectele investigate sunt de competenţa Secţiei. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competenţa aparţine acestei Secţii. Procedura de adopţie este finalizată, avem o sentinţă definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetiţa nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea paşaport. În momentul în care va avea paşaport, fetiţa va putea pleca din ţară. Părerea mea este că părinţii adoptivi vor fi suficient de înţelepţi să nu plece din ţară cu fetiţa până în momentul în care nu se va soluţiona şi cererea de ordonanţă preşedinţială", a declarat Bogdan Licu.

Taguri:
tribunal,
sorina,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici