Ministrul de Externe anunţă o campanie de informare menită să reducă numărul de vize respinse de SUA

Ministerul de Externe va iniţia o campanie de informare privind regimul vizelor în SUA, menită să reducă numărul celor care nu primesc viza, a anunţat duminică ministrul Bogdan Aurescu la Prima TV.

219 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe anunţă o campanie de informare menită să reducă numărul de vize respinse de SUA

Ministrul de Externe anunţă o campanie de informare menită să reducă numărul de vize respinse de SUA

Ministerul a precizat că numărul de refuzuri de viză este de trei ori mai mare decît cele trei procente prevăzute de legislaţia americană, de unde obligativitatea obţinerii vizelor pentru călătorii în Statele Unite.

„Noi am îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia celei care se referă la rata refuz. Plafonul ratei de refuz prevăzut de legislaţia americană, adică transpus în procente numărul de vize care nu sunt acordate atunci când se fac aplicaţii pentru aceste vize de scurtă şedere în Statele Unite, plafonul acesta este de trei la sută din numărul total de solicitări. În momentul de faţă, noi nu suntem la acest plafon. În momentul de faţă suntem în jur de 9-10 la sută, or această situaţie nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”, a spus Aurescu.

Ministrul a adăugat că vor fi analizate motivele refuzurilor, care vor fi comunicate într-o campanie de informare, astfel încât oamenii să nu facă solicitări de viză care nu au şanse, iar procentul de refuz se va reduce şi el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici