Ministrul Educaţiei, despre reluarea cursurilor înaintea valului Omicron: Siguranţă totală nu există

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre reluarea cursurilor chiar înainte de apariţia valului 5 al pandemiei.
  • Siguranţă totală nu există, totuşi nu sunt motive pentru închiderea şcolilor, a explicat Cîmpeanu.
3778 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, despre reluarea cursurilor înaintea valului Omicron: Siguranţă totală nu există

Ministrul Educaţiei, despre reluarea cursurilor înaintea valului Omicron: Siguranţă totală nu există

Ministrul Educaţiei susţine că regulile anti-COVID sunt respectate mai mult în interiorul şcolilor decât în alte părţi.

Totuşi, nimeni nu poate garanta că elevii nu se vor infecta, dar acest lucru nu trebuie să ducă la închiderea unităţilor de învăţământ, precizează acesta.

„Siguranţă totală nu există. Apreciez, împreună cu Ministerul Educaţiei şi INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea şcolilor că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcţie de mai mulţi parametri, inclusiv presiunea pe spitale”, a explicat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu recunoaşte că Omicron poate să provoace mai multe îmbolnăviri însă consideră că, în general, copiii nu dezvoltă forme grave. Unii specialişti spun că seamănă mai mult cu o formă de gripă, a fost explicaţia ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici