Ministrul Educaţiei: Majorarea salariilor profesorilor ar pune România pe butuci

Ministrul Educaţiei, Anton Anton, a declarat, joi, la Timişoara, că dacă salariile profesorilor vor fi majorate, România "ar putea fi pusă pe butuci anul viitor".

16 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Majorarea salariilor profesorilor ar pune România pe butuci

Ministrul Educaţiei: Majorarea salariilor profesorilor ar pune România pe butuci (Imagine: Mediafax Foto)

"Majorările ar aduce România pe butuci, vă spun sigur. (...) Salariile trebuie mărite, dar cele mici, nu cele mari”, a spus Anton Anton.

Potrivit acestuia, electoratul va şti să discearnă între ce este bine şi normal şi ceea ce este o promisiune electorală.

"Românilor li s-au mai promis acum patru ani multe, mai ales profesorilor şi câte s-au îndeplinit? Aproape nimic. Cred că electoratul va şti să discearnă între ce spun unii, alţii şi ce promit”, a spus Anton.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a spus, joi, că niciun partid politic nu şi-a asumat creşterea salariilor profesorilor în cazul în care câştigă alegerile, toate lăsând această situaţie pe seama Partidului Naţional Liberal.

Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Legea a fost contestată de Guvern la Curtea Constituţională, pe motiv că nu identifică şi sursele de finanţare pentru majorarea salariilor, însă Executivul nu a avut câştig de cauză.

De altfel, în proiectul de buget pentru anul viitor, care urmează să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare, nu sunt cuprinse sumele necesare pentru majorarea salariilor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare cu datele suplimentare solicitate de şeful statului privind impactul economic al majorărilor salariale în educaţie, al creşterilor de pensii la grupele de muncă I şi II şi al ajutoarelor pentru mame.

Legea nu a fost încă promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici