Ministrul Familiei anunţă trusoul nou-născutului, în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluş

Femeile aflate în situaţii de risc şi care devin mame începând cu anul acesta vor putea beneficia de un ajutor în valoare de 2000 de lei, în cadrul unui program cu o valoare de 12 milioane de euro, din fonduri europene, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea.

8114 afișări
Imaginea articolului Ministrul Familiei anunţă trusoul nou-născutului, în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluş

Ministrul Familiei anunţă trusoul nou-născutului, în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluş

Ministrul spune că a avut o întâlnire de lucru cu Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fost ministru al Fondurilor Europene.

„Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul naşterii şi poate fi folosit de proaspeţii părinţi doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuţilor. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se implică direct în acest proiect, gestionat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Oferim sprijin serviciilor sociale din toată ţara când vor fi distribuite aceste tichete sociale. Proiectul ajunge în scurtă vreme la aprobare pe masa Guvernului”, a scris Firea pe Facebook

Ministrul spune că anul trecut s-au născut cei mai puţini copii din ultimul secol. „Mulţi tineri au renunţat la gândul de a fi părinţi din cauza situaţiei economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani. Orice mic ajutor poate fi doar benefic şi ne poate ajuta să oprim declinul demografic din ţara noastră”, încheie ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici