Ministrul Mediului: Directivele UE nu trebuie să afecteze negativ populaţia României

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că trebuie găsite soluţii pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice să nu pună o povară excesivă asupra populaţiei.

889 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Directivele UE nu trebuie să afecteze negativ populaţia României

Ministrul Mediului: Directivele UE nu trebuie să afecteze negativ populaţia României

„Directivele UE privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie să afecteze negativ populaţia României. Trebuie să găsim soluţii pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice şi realizarea unei economii cu emisii zero să nu pună o povară excesivă asupra populaţiei, ci să ne creeze oportunităţi”, susţine ministrul într-o postare de vineri seara pe Facebook.

El spune că, în România, aproximativ 3 milioane de locuinţe sunt încălzite cu lemn de foc, iar în aceste condiţii trebuie să se ţină cont de specificul local şi naţional al fiecărui stat.

Tánczos Barna spune că a vorbit despre faptul că protejarea grupurilor vulnerabile ridică provocări, în special în ţări precum România, unde veniturile sunt sub media UE, la lucrările Consiliului Informal de Mediu, care a avut loc în ultimele două zile în Franţa.

Acesta a mai abordat teme care au vizat tranziţia spre o agricultură ecologică, implementarea Strategiei UE privind chimicalele, dar a avut şi intervenţii pe tema produselor importate asociate defrişărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici