Ministrul Muncii a invitat sindicatele şi patronatele la discuţii

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, se va întâlni, marţi, cu reprezentanţii tuturor confederaţiilor sindicale şi patronale pentru a analiza propunerile sindicaliştilor privind crearea şi păstrarea locurilor de muncă, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin, după ce a depus un memoriu la minister.

17 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii a invitat sindicatele şi patronatele la discuţii

Ministrul Muncii a invitat sindicatele şi patronatele la discuţii

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a depus, joi, la Ministerul Muncii, un memoriu cu revendicările sindicaliştilor BNS, la finalul marşului de protest organizat în Bucureşti.

La minister, Costin a discutat cu ministrul Marian Sârbu şi cu secretarul de stat Valentin Mocanu.

"Am prezentat ministrului Marian Sârbu şi secretarului de stat Valentin Mocanu, lista noastră de revendicări şi am primit asigurări ca, săptămâna vitoare, să venim cu toate propunerile noastre pentru a începe discuţiile punct cu punct pentru demararea unui program coerent de creare de locuri de muncă", a declarat Costin după întâlnire.

Liderul BNS a spus că i-a adresat o rugăminte lui Marian Sârbu referitor la rezolvarea unei probleme legate de faptul că mii de sindicalişti din terioriu nu-şi primesc imediat pensia, după decizia de pensionare, fiind nevoiţi să aştepte câteva luni. Potrivit lui Costin, ministrul a promis că aceste probleme vor fi reglementate printr-o corelare între momentul primirii deciziei şi cel al primirii efective a pensiei.

Referitor la această problemă, Mocanu a dat asigurări că sesizările în acest sens vor fi soluţionate în cel mai scurt timp.

Totodată, Mocanu a precizat că, după întâlnirea de marţi, va fi creat un grup de lucru care să analizeze impactul propunerilor sindicatelor.

Dumitru Costin a precizat că sindicaliştii sunt pregătiţi să reia protestele dacă discuţiile cu Guvernul nu vor duce la niciun rezultat, dar a apreciat "deschiderea ministrului Sârbu care este dispus să înceapă discuţiile cu sindicaliştii".

Peste 7.000 de persoane au participat, joi, la marşul de protest organizat, joi, de Blocul Naţional Sindical (BNS), în Capitală. Sindicaliştii au urmat traseul Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - strada Dem I. Dobrescu - strada Alexandru Boteanu - strada C.A. Rosetti - Piaţa George Enescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici