Ministrul Sănătăţii, despre purtarea măştii la şcoală: „Obligatorie doar în interior, nu şi în exterior”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, după discuţii cu premierul, cu ministrul Educaţiei, reprezentanţi INSP, CNCAV şi ai Preşedinţiei, că masca rămâne obligatorie în şcoli, după 13 septembrie.

1214 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, despre purtarea măştii la şcoală: „Obligatorie doar în interior, nu şi în exterior”

Ministrul Sănătăţii despre purtarea măştii: „Obligatorie în şcoală, nu şi în exterior”

Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menţinerea şcolilor deschise cât mai mult timp şi oferirea posibilităţii de învăţământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spaţiile închise.

„Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la şcoală trebuie să le oferim un cadru sigur şi continuarea anumitor măsuri de protecţie, aşa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măştii în şcoală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măştii în spaţii deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

De asemenea, pentru activităţile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spaţiul deschis, iar pentru activităţi sportive în spaţiul închis se va decide în funcţie de incidenţa din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfăşura în spaţii închise sau nu fără mască”, a spus Ioana Mihăilă.

Despre vaccinarea în şcoli, Ioana Mihăilă a spus că vor continua discuţiile tehnice cu CNCAV şi vor fi adaptate scenariile în funcţie de particularităţile fiecărei comunităţi şi a fiecărei şcoli, urmând ca decizia finală să fie comunicată cât de curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici