Video Ministrul Sănătăţii exclude o avertizare cu cod roşu pentru următoarele zile

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a exclus posibilitatea ca zonele în care sunt înregistrate peste 42 grade Celsius să fie atenţionate cu cod roşu, arătând că această avertizare este introdusă doar dacă temperaturile ridicate persistă cel puţin două zile consecutiv, în aceeaşi localitate.

1 afișare

Întrebat de presă, la Guvern, dacă există riscul ca pentru zonele în care sunt înregistrate temperaturi de peste 41 grade Celsius, precum Lunca Dunării, Bechet, Calafat şi Zimnicea, să fie introdus codul roşu, ministrul a răspuns negativ.

"Codul roşu se declanşează când sunt înregistrate temperaturi mai mari de 41 grade în aceeaşi localitate cel puţin două zile consecutiv. Nu avem asemenea situaţii în acest moment. temperaturi de 41 sau 42 de grade se înregistrează izolat, în localităţi în care nu se repetă. Nu se prognozează să se întâmple aşa ceva, ca atare nu sunt întrunite condiţiile, conform procedurilor, să se anunţe cod roşu", a afirmat, sâmbătă, Eugen Nicolăescu, la sfârşitul şedinţei de la Guvern a comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici