Ministrul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca încă 200.000 de români să revină în ţară. Se pregăteşte o nouă ordonanţă militară

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000
  • Nelu Tătaru: România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând
  • Tătaru a adăugat că în următoarea perioadă stocurile de materiale sanitare vor creşte
16908 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca încă 200.000 de români să revină în ţară. Se pregăteşte o nouă ordonanţă militară

Ministrul Sănătăţii. Ne aşteptăm ca încă 200.000 de români să revină în ţară. Se pregăteşte o nouă ordonanţă militară

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000. De asemenea, Tătaru a adăugat că România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând.

Ministrul a mai spus că se aşteaptă ca vârful epidemiei din România să aibă loc undeva la jumătatea lunii aprilie, când numărul infectărilor ar putea atinge 10.000. „Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a spus Tătaru.

Totodată, ministrul le-a recomandat românilor care se întorc din străinătate să respecte indicaţiile autorităţilor în ceea ce priveşte carantina. „Sunt nişte oameni care au venit de frică, dar ajunşi aici bravează. Sunt nişte oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-şi respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii şi pentru toţi cei din jurul lor”, a spus acesta.

Tătaru a explicat că scenariul 4, care urmează a fi activat la atingerea pragului de 2.000 de îmbolnăviri, implică tratarea cazurilor uşoare la domiciliu. Doar cazurile moderat-severe vor fi internate în spitale, iar persoanele aflate în stare critică vor ajunge la Terapie Intensivă. Cele 36 de spitale-suport ar urma să primească şi ele pacienţi cu Covid-19.

În ceea ce priveşte noua ordonanţă militară, care este în pregătire, aceasta ar urma să conţină şi restricţii pentru cetăţeni. Nelu Tătaru a declarat că restricţiile nu vor fi neapărat mai mari decât cele aflate deja în vigoare, dar ziua de duminică este decisivă în acest sens. Ministrul a mai spus că metodologia de testare va fi modificată, pentru a include testarea tuturor celor care prezintă simptome de infecţie, nu doar a celor aflaţi în carantină. Totodată, şi personalul medical ar urma să fie testat.

Tătaru a adăugat că în următoarea perioadă stocurile de materiale sanitare vor creşte, atât prin creşterea importurilor, cât şi prin stimularea producţiei interne, inclusiv prin redeschiderea Hexi Pharma, care ar putea fi preluată de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici