Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce trei persoane au murit într-o zi de gripă: Suntem în pragul unei epidemii/ Ce trebuie să se întâmple pentru a fi decretată starea de epidemie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

2941 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce trei persoane au murit într-o zi de gripă: Suntem în pragul unei epidemii/ Ce trebuie să se întâmple pentru a fi decretată starea de epidemie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce trei persoane au murit într-i zi de gripă: Suntem în pragul unei epidemii

“În acest moment putem spune că suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul de cazuri de îmbolnăviri a depăşit numărul de cazuri estimate, este vorba de săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând avem acest timp de săptămâni epidemice, atunci putem vorbi despre o epidemie”, a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii anunţă că a trimis atât Ministerului Educaţiei Naţionale, cât şi Direcţiilor de Sănătate Publică mai multe măsuri de prevenţie.

“În cursul zilei de ieri m-am întâlnit cu specialiştii din cadrul ministerului Sănătăţii, în aşa-zisul comitet de gripă, şi am transmis în teritoriu Direcţiilor de Sănătate Publică, cât şi Ministerului Educaţiei, măsurile pentru această perioadă, pentru a evita circulaţia virusului gripal”, a precizat Sorina Pintea.

Printre aceste recomandări se află: Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; Respectarea etichetei tusei si strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical; Continuarea vaccinării antigripale.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici