MINIVACANŢA de Rusalii: Peste 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică pe Litoral şi în ţară

Peste 10.000 de poliţişti vor asigura, la nivel naţional, ordinea şi liniştea publică în minivacanţa de Rusalii, aproximativ 273.000 de persoane fiind aşteptate la evenimentele religioase, culturale şi sportive, informează Poliţia Română.

410 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA de Rusalii: Peste 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică pe Litoral şi în ţară

MINIVACANŢA de Rusalii: Peste 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În perioada 22-24 iunie, peste 10.000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică. Sunt aşteptate aproximativ 273.000 de persoane ce vor participa la manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive, în 150 de locuri special desemnate în acest scop", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, poliţiştii care vor fi scoşi în stradă provin din structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor.

Poliţiştii de ordine publică vor fi organizaţi în 3.698 de patrule, dintre care 1.178 vor merge pe jos, iar 2.520, cu maşina.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 390 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi şi vor folosi 447 de radare.

Poliţia Transporturi va patrula în peste 300 de trenuri de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 270 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, poliţiştii acestor structuri vor patrula în 14 aeroporturi internaţionale şi naţionale şi în 30 de porturi.

În minivacanţa de Rusalii, vor avea loc manifestări cultural-artistice şi sportive în 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Vacanţa de Rusalii: Peste 500 de poliţişti constănţeni vor asigura ordinea publică pe Litoral

Peste 500 de poliţişti constănţeni vor asigura ordinea şi liniştea publică în minivacanţa de Rusalii, atât pe Litoral, cât şi în restul judeţului, urmând să acţioneze în principal în zonele cu un aflux important de persoane, mii de turişti fiind aşteptaţi să ajungă la mare în această perioadă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, în perioada 21 - 24 iunie a fost suplimentat numărul poliţiştilor, care vor acţiona cu prioritate pentru menţinerea unui climat de linişte publică şi de siguranţă a traficului rutier.

Astfel, peste 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, vor acţiona împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi Gărzii de Coastă Constanţa, în zonele în care vor avea loc diverse manifestări artistice, cu participare numeroasă şi aflux important de persoane.

O atenţie deosebită se va acorda zonelor turistice, având în vedere că ziua de 24 iunie este zi liberă, fapt ce poate încuraja mai mulţi turiştii să ajungă pe litoral în acest week-end prelungit.

Pe perioada mini-vacanţei de Rusalii poliţiştii de la Rutieră vor acţiona pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere care au drept cauză viteza excesivă, dar şi pentru depistarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Peste 50 de poliţişti rutieri vor acţiona în judeţul Constanţa, în perioada 22 - 24 iunie, acordându-se atenţie drumurilor naţionale care fac legătura dintre municipiul Constanţa şi sudul litoralului. Ei vor utiliza zilnic, în medie, 18 mijloace auto, dintre care 14 dotate cu aparate radar, dar şi opt motociclete. În plus, vor fi intensificate şi acţiunile de patrulare în staţiile mijloacelor de transport în comun, pentru combaterea faptelor cu violenţă, tâlhăriilor, furturilor din bagaje şi buzunare.

Tot cu acest prilej, poliţiştii de frontieră le recomandă turiştilor care merg să petreacă minivacanţa în staţiunile bulgăreşti ca, în cazul aglomerării traficului prin zona Vama Veche, să folosească şi celelalte puncte de trecere a frontierei din judeţul Constanţa, respectiv Negru Vodă şi Ostrov.

Conducerea Gărzii de Coastă a dispus ca numărul lucrătorilor din punctele de frontieră să fie suplimentat în caz de nevoie, astfel încât efectuarea formalităţilor de frontieră să aibă un timp de aşteptare cât mai scurt.

Hotelierii de pe litoral se aşteaptă ca mii de turişti să ajungă la mare în aceste zile, oferta de cazare, prin agenţiile de turism, fiind cuprinsă, în medie, între 70 de lei şi 180 de lei.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, la hotelurile de două stele, preţul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este cuprins între 70 - 90 de lei, la Eforie şi în sudul litoralului, respectiv 120 - 130 de lei în Mamaia, între 110 - 130 lei în Eforie şi sudul litoralului şi 180 - 220 de lei în Mamaia, la un hotel de trei stele, respectiv, 180 de lei în sudul litoralului şi 250 - 300 de lei în Mamaia, într-un hotel de patru stele.

Totodată, pentru minivacanţa de Rusalii agenţiile de turism şi hotelurile de pe litoral au pregătit pachete ce cuprind 2/3 nopţi de cazare, turiştii putând opta şi pentru servicii optionale - demipensiune/ pensiune completă/ all-inclusive sau tratament/ spa etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici