Mioara Mantale ia în calcul varianta atacării în instanţă a deciziei de înlocuire

Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a declarat, marţi, că în cazul în care Guvernul a respectat legea când a luat decizia schimbării sale din funcţie se va conforma, în caz contrar rezervându-şi dreptul să atace această hotărâre în instanţă.

2 afișări
Imaginea articolului Mioara Mantale ia în calcul varianta atacării în instanţă a deciziei de înlocuire

Mioara Mantale ia în calcul varianta atacării în instanţă a deciziei de înlocuire

Mantale a adăugat că aşteaptă ca decizia Cabinetului Tăriceanu să fie publicată în Monitorul Oficial înainte de a proceda în vreun fel.

"Dacă Guvernul a respectat legea, mă voi conforma. Dacă vorbim de un abuz generat de o interpretare politică a legii, atunci îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţei", a declarat fostul prefect al Capitalei.

Mantale a adăugat că, în perioada în care a deţinut această funcţie, nu a primit nicio sancţiune. În plus, nu a fost niciun subprefect sancţionat, situaţie care demonstrază lipsa de susţinere a motivaţiei Guvernului.

Mantale a apreciat că înlocuirea sa din funcţie este o retrogradare şi a adăugat că nu a primit nicio informare oficială din partea Guvernului cu privire la schimbarea sa de pe postul de prefect.

"În condiţiile în care decizia Guvernului se referă la îmbunătăţirea activităţii administraţiei, în special în instituţia prefectului, nu consider că această îmbunătăţire a activităţii se poate face mutând o persoană, respectiv un înalt funcţionar public de pe o funcţie superioară pe una inferioară", a declarat fostul prefect al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici