Mircea Cărtărescu anunţă un nou roman: ”Theodoros” este, mutatis mutandis, modestul meu ”Veac de singurătate” şi primul meu roman adevărat

  • Mircea Cărtărescu îi încântă pe iubitorii de literatură bună cu o nouă creaţie.
  • Scriitorul anunţă noul său roman, „Theodoros”, o carte pseudoistorică.
1765 afișări
Imaginea articolului Mircea Cărtărescu anunţă un nou roman: ”Theodoros” este, mutatis mutandis, modestul meu ”Veac de singurătate” şi primul meu roman adevărat

FOTO Mircea Cărtărescu/Facebook

Poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist - un scriitor desăvârşit - Mircea Cărtărescu anunţă „romanul său masiv”.
 
„”Theodoros” este, mutatis mutandis, modestul meu ”Veac de singurătate”. Unul ”bizantin”, impregnat de cultură şi imagistică răsăriteană. N-am scris niciodată cu mai multă fantezie, n-am făcut niciodată mai multe poveşti ţesute împreună. Patru lumi diferite se rotesc în orbita lui. Sper acum să aibă şi un pic de noroc, ca să poată atinge cât mai mulţi cititori cu suflul său”, scrie Mircea Cărtărescu despre noua sa creaţie. 
 
În trei săptămâni, romanul va ajunge în librăriile din ţară. Lansarea cărţii este programată pentru 21 noiembrie. 
 
„Theodoros” este o carte pseudoistorică, a cărei acţiune se petrece în secolul al XIX-lea şi care cuprinde trei zone geografice şi mentale total diferite: prima este Valahia, partea de sud a României, a doua este arhipelagul grecesc şi a treia este Etiopia.
 
Personajul principal traversează pe rând aceste lumi, încercând să extragă poezia, pitorescul, farmecul, dar şi nebunia fiecăreia dintre ele.
 
„Va fi un roman masiv de aproximativ 600 de pagini şi l-aş numi primul meu roman adevărat, pentru că pe celelalte le numesc poeme. Este o operă (…) pe care o scriu cu mare bucurie şi pe care abia aştept să o ţineţi în mâini”, a declarat scriitorul, conform răsfoiala.com.

Mircea Cărtărescu este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici