Mircea Raicu a fost ales viceprimar general al Capitalei

Consilierul PDL Mircea Raicu a fost ales, miercuri, de CGMB, viceprimar general al Capitalei, în locul lui Răzvan Murgeanu, care şi-a dat demisia din Primăria Capitalei după numirea sa ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

163 afișări
Imaginea articolului Mircea Raicu a fost ales viceprimar general al Capitalei

Mircea Raicu a fost ales viceprimar general al Capitalei

Raicu a candidat pentru postul de viceprimar general al Capitalei alături de Dan Meran. Raicu a primit 39 de voturi "pentru", 11 "împotrivă", în timp ce Meran a fost votat de 11 consilieri. fost votat de de consilieri din cei

Înainte de alegerea noului viceprimar general al Capitalei, consilierii municipali au luat act de încetarea mandatului lui Răzvan Murgeanu şi de eliberarea funcţiilor de viceprimar şi consilier municipal. Răzvan Murgeanu şi-a dat demisia din funcţiile de viceprimar şi consilier municipal în 21 ianuarie.

Mircea Raicu a fost director general al societăţii de salubrizare REBU în perioada 2005-2008, iar din iulie 2008 este consilier general al Capitalei. La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Raicu a candidat din partea PDL la Camera Deputaţilor, într-un colegiu din sectorul 4, pierzând însă în faţa candidatei PC Daniela Popa.

În Primăria Capitalei lucrează şi soţia noului viceprimar general al Capitalei, Ioana Raicu, aceasta fiind director general al Direcţiei Generale de Operaţiuni din PMB.

Ioana Raicu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în prezent nu se află în stare de incompatibilitate a funcţiilor deţinute în Primăria Capitalei, iar pe viitor "va fi luată orice măsură necesară inexistenţei unei stări de incompatibilitate".

Potrivit declaraţiei de avere, aflată pe site-ul PMB şi completată în iulie 2008, Raicu deţine, împreună cu soţia, două terenuri intravilan în suprafaţă de câte 1.000 de metri pătraţi, în judeţul Ilfov, şi un teren forestier de 1.000 de metri, tot în Ilfov.

Raicu are un apartament în Bucureşti în suprafaţă de aproximativ 78 metri pătraţi, o casă de vacanţă în judeţul Constanţa în suprafaţă de 61 metri pătraţi şi o casă de locuit în judeţul Ilfov, la care nu este trecută suprafaţa, ultimele două proprietăţi fiind trecute pe numele soţiei.

Totodată, Mircea Raicu are cinci conturi bancare deschise la Raiffaisen Bank, BCR, ING şi Bancpost, a căror valoarea este de aproximativ 100.000 de lei, dar şi un credit din anul 2006 în valoare de 60.000 de euro la Unicredit.

Potrivit declaraţiei de interese, completată tot în iulie 2008, Mircea Raicu este asociat în 4 societăţi comerciale, administrator la SC RMC Cons, precum şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Ilfov şi al Asociaţiei Române de Salubritate.

Celălalt post de viceprimar este ocupat de Robert Ionescu (PNG). Acesta se ocupă de coordonarea activităţii direcţiilor de învăţâmânt, cultură, incluzând administrarea tuturor teatrelor din Capitală, dezvoltare-turism, protecţia mediului, administrarea Grădinii zoologice şi Centrul de protecţie a plantelor.

Citeşte şi:

Murgeanu: Este posibil să plec de la Primărie, pentru că Oprescu m-a pus să număr cuiele şi scaunele

Murgeanu demisionează miercuri din funcţia de viceprimar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici