Mirela Mateescu, curator de vinuri, despre filosofii bahice şi poveşti de soi: ,,România e pe locul 6 în Europa şi locul 13 în lume la producţia de vin. Suntem o ţară care are ce să arate!”

  • Mirela Mateescu: ,,Rose-ul are o adresabilitate foarte mare. Şi salate, şi peşte, şi creveţi, inclusiv o pulpă de raţă. Paharul de vin se ţine de picior sau de tălpice”
  • Mirela Mateescu: ,,La o tămâioasă românească aş pune clasicul pui la cuptor, poate cu un piure de păstârnac sau poate un cartof dulce”
  • Mirela Mateescu: ,,Nu mă doare capul pentru că ştiu să beau corect. Nu mai suntem în epoca vinului din pastile”
190 afișări
Imaginea articolului Mirela Mateescu, curator de vinuri, despre filosofii bahice şi poveşti de soi: ,,România e pe locul 6 în Europa şi locul 13 în lume la producţia de vin. Suntem o ţară care are ce să arate!”

Mirela Mateescu, curator de vinuri, despre filosofii bahice şi poveşti de soi: ,,România e pe locul 6 în Europa şi locul 13 în lume la producţia de vin. Suntem o ţară care are ce să arate!”

Mirela Mateescu, curator de vinuri şi fondatorul proiectului VinOriunde a vorbit despre ce mai reprezintă, în zilele noastre, această meserie, dar şi cum a ales drumul licorilor Bahice, după ce, paradoxal, până la 30 de ani, nu a băut deloc strop de alcool. Invitata lui Vlad Craioveanu a explicat şi faptul că ţara noastră stă bine la producţia de vin, deficitul venind însă din cantitatea exportată.

Mirela Mateescu: ,,90% consumăm intern, doar 10% exportăm”

,,România e pe locul 6 în Europa, locul 13 în lume, la producţie. Suntem o ţară care are ce să arate, noi, din punct de vedere vânzare, 90% consumăm intern, doar 10% exportăm. Cred că aici e deficitul României, dacă mă întrebi pe mine”, a declarat Mirela Mateescu.

Mirela Mateescu: ,,Tămâioasa românească este unul dintre soiurile preferate româneşti”

Specialistul nostru în vinuri­ –  ,,profa de vin”, aşa cum este cunoscută printre cursanţii ei invitata lui Vlad Craioveanu – a vorbit şi despre soiurile de vin preferate, dar şi mâncărurile pe care le-ar pune pe masă la anumite soiuri de vinuri.

,,Pentru mine tămâioasa românească este unul dintre soiurile preferate româneşti pentru că mă face să mă gândesc la o domnişoară zglobie, de exemplu. Care are flori de iasomie sau de tei prinse după ureche şi este foarte voioasă şi volubilă şi este foarte crispy asa, exact cum este şi tămâioasa dacă este vinificată în sec şi vine de pe nişte zone un pic mai reci, care să îi dea prospeţime, să vină cu aciditate ridicată.”

Mirela Mateescu: ,,Toate vinurile te ajută la sănătate”

,,Un prosecco, un spumant pe stomacul gol, într-un weekend face minuni. Toate vinurile te ajută la sănătate. A glass a day keeps the doctor away. Partea cu mărul nu e, eu cred că ne-au minţit de fapt. Mai degrabă era cu paharul decât cu mărul. (…) Depinde cu ce te împaci mai bine. Sunt oameni care au anumite alergii la compuşi din vinul roşu şi nu pot bea pentru că le creşte tensiunea. Şi atunci poţi recomanda un vin alb”

Mirela Mateescu: ,,Strugurii sunt culeşi cu atenţie şi apoi tot procesul este cu mult drag de vin”

,,Culegem cu maşina dacă sunt parcele foarte mari dacă este un vin special care urmează să aibă un proces de vinificaţie mai special va fi ulterior maturat în nişte baricuri de stejar. Strugurii sunt culeşi cu atenţie şi apoi tot procesul este cu mult drag de vin şi nu în ultimul rând cu drag pentru consumatorul care ulterior se va întâlni în pahar cu produsul pe care tu l-ai visat.”

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici