Miron Cozma poate intra în Capitală şi în Petroşani din 1 decembrie, când îi expiră interdicţia

Interdicţia de a intra în Bucureşti şi în Petroşani impusă de instanţă în cazul lui Miron Cozma, în urma implicării acestuia în mineriadele din 1991 şi 1999, expiră la 1 decembrie, fostul lider al minerilor declarând că în 2 decembrie va merge la Petroşani, pentru prima dată după 1999.

853 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma poate intra în Capitală şi în Petroşani din 1 decembrie, când îi expiră interdicţia

Miron Cozma (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

Miron Cozma a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că prima dată va merge la mormântul părinţilor săi din Valea Jiului.

"În 1 decembrie voi fi la Alba Iulia, mă voi vedea cu colegii mei de partid, iar apoi, a doua zi, voi merge pentru prima dată după 1999 la Petroşani. Aici vreau să merg la fratele meu, la mormântul părinţilor mei, dar şi la prieteni pe care nu i-am mai vizitat de atâta timp", a afirmat fostul lider al minerilor.

El a spus că nu se grăbeşte să ajungă la Bucureşti, propunându-şi ca în drum spre Capitală să se oprească la Târgu Jiu, oraş în care în urmă cu un an şi-a lansat propriul partid, Partidul Social Democrat al Muncitorilor.

"Trebuie să trec şi pe la Târgu Jiu după ce o să plec de la Petroşani. Voi rămâne şi acolo vreo două zile şi, probabil, pe 6 decembrie o să pot intra ca un om liber în Bucureşti. Este o coincidenţă că pică de Sfântul Nicolae, dar poate fi un cadou pentru mine, după atâta timp", a adăugat Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat.

În cazul lui Cozma, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea în două mineriade: şapte ani şi 11 luni închisoare, pedeapsă executată deja pentru mineriada din 1991, şi zece ani de închisoare, pedeapsă aplicată de instanţa supremă pentru mineriada de la Costeşti, din februarie 1999.

De asemenea, lui Miron Cozma i-a fost impusă, pentru o perioadă de cinci ani, interdicţia de a intra în Bucureşti şi Petroşani. Aceasta este o măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici