Miting PC împotriva GayFest, duminică, în Piaţa Obor

PC este împotriva organizării GayFest, considerând că perpetuarea în România a astfel de manifestări este nepotrivită, a declarat, joi, deputatul PC Vlad Hogea, anunţând că PC va protesta duminică printr-un miting de apărare a valorilor tradiţionale.

21 afișări
Imaginea articolului Miting PC împotriva GayFest, duminică, în Piaţa Obor

Miting PC împotriva GayFest, duminică, în Piaţa Obor (Imagine: Mediafax Foto)

Hogea a precizat că GayFest nu reflectă convingerile majorităţii populaţiei şi că acest eveniment reprezintă "un nou atac la adresa moralei publice, speculând brutal şi abuziv toleranţa românească".

PC nu este de acord cu legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali şi se opune categoric cererilor de adopţii venite din partea perechilor gay, a adăugat Hogea.

El a spus că PC doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra proliferării unor "asemenea idei nocive" în rândul tinerei generaţii şi de aceea a decis să organizeze duminică, 25 mai, începând cu ora 11.00, în Piaţa Obor, un miting în apărarea valorilor tradiţionale.

Marşul comunităţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) este programat pentru sâmbătă, traseul fiind acelaşi cu cel de anul trecut. Astfel, participanţii la marş ar urma să plece, la ora 17.00, de la alveola din apropierea intersecţiei Bulevardului Decebal cu strada Nerva Traian, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Bulevardul Libertăţii - Parcul Izvor.

Noua Dreaptă a primit aprobare pentru a organiza, tot sâmbătă, o contramanifestaţie la parada gay, la mitingul organizaţiei putând participa circa 500 de persoane, potrivit avocatului Mihai Rapcea, reprezentantul organizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici