MITINGURI pro şi contra comunităţii LGBT/ Traficul este restricţionat în Capitală. Care sunt rutele alternative

Două manifestări sunt organizate, în cursul zilei de sâmbătă, Marşul Normalităţii, respectiv Bucharest Pride - cu scopuri diferite în privinţa comunităţii LGBT, însă punct de întâlnire comun, în Piaţa Victoriei. Jandarmeria anunţă că are forţe de ordine în teren pentru a asigura ordinea. Traficul va fi restricţionat, sâmbătă, în centrul Capitalei, în contextul desfăşurării manifestărilor Marşului Normalităţii şi Bucharest Pride, informează Brigada Rutieră. Circulaţia va fi afectată începând cu ora 13:00.

1160 afișări
Imaginea articolului MITINGURI pro şi contra comunităţii LGBT/ Traficul este restricţionat în Capitală. Care sunt rutele alternative

MITINGURI pro şi contra comunităţii LGBT astăzi în Capitală/ Jandarmeria asigură ordinea în teren

Mişcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marşul Normalităţii, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Potrivit organizatorilor, marşul este organizat anual, încă din 2005, iar cel de sâmbătă este aprobat de Primăria Capitalei.

Jandarmeria Capitalei anunţă că la eveniment organizatorii aşteaptă 300 de persoane.

Participanţii la eveniment vor porni pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.

Marşul are drept scop manifestarea nemulţumirii faţă de mai multe aspecte, între care şi: „faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale; faţă de intenţia partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor "parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex", în dispreţul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporţie de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei şi definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, se arată pe pagina de internet a Mişcării Noua Dreaptă.

La Marşul Normalităţii vor participa şi membrii organizaţiei Frăţia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă. Potrivit acestora, manfestarea are drept scop protejarea „familiilor şi copiilor de atacul pe faţă al homosexualilor şi al acoliţilor lor”.

Spre seară, la ora 17:00, dar tot în Piaţa Victoriei, are loc Bucharest Pride 2019, care are drept punct de întâlnire intersecţia dintre Piaţa Victoriei - Calea Victoriei şi strada Sevastopol. De pe Calea Victoriei, participanţii vor porni în marş pentru a parcurge 2.3 kilometri distanţă până în Piaţa Universităţii, unde se va socializa.

„La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei. Vino să te bucuri alături de prima generaţie care iubeşte liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persone de acelaşi sex”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

La această adunare publică, organizatorii estimează participarea unui număr de aproximativ 5.000 de persoane, arată Jandarmeria Capitalei.

La ambele manifestări vor fi prezenţi jandarmii pentru a asigura ordinea şi protecţia participanţilor.

„Deplasarea participanţilor se va face pe carosabil cu restricţionarea circulaţiei rutiere, acolo unde situaţia impune. Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, sunt recomandările Jandarmeriei Bucureşti.

Traficul este restricţionat în Bucureşti în contextul Marşului Normalităţii şi Bucharest Pride

Traficul va fi restricţionat, sâmbătă, în centrul Capitalei, în contextul desfăşurării manifestărilor Marşului Normalităţii şi Bucharest Pride, informează Brigada Rutieră. Circulaţia va fi afectată începând cu ora 13:00.

În ziua de 22 iunie între orele 13.00 – 15.00, se va desfăşura manifestaţia publică “Marşul Normalităţii” pe următorul traseu: Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. I.C. Brătianu – intersecţie cu Str. Doamnei pe trotuar – str. Halelor pe trotuar – Splaiul Independenţei – piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (de la Dealul Patriarhiei). Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu excepţia tronsonului dintre Str. Doamnei şi Str. Halelor, unde participanţii se vor deplasa exclusiv pe trotuar.

Potrivit Brigăzii rutiere, rutele alternative sunt:

- Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunile Unite;

- Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei – Splaiul Independenţei;

- Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare.

De asemenea, tot sâmbătă, între orele 14.00 – 20.30, se va desfăşura adunarea publică “Bucharest Pride”, după următorul program:

- între orele 14.00-17.30, pregătirea autovehiculelor pentru paradă, în parcarea de deasupra Pasajului Victoriei (parcarea TNT);

- între orele 17.00-18.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei, pe trotuarele adiacente de pe Calea Victoriei (stânga şi dreapta);

- începând cu ora 17.30, se va restricţiona traficul pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Str. Frumoasă;

- între orele 18.00-19.00, marş pe traseul: locul de adunare menţionat mai sus – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii, zona statui punct final;

- între orele 19.00-20.30, scurte alocuţiuni, distribuire de materiale informative in Piaţa Universităţii, zona statui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici