Modele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în 2018, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor participa în 2018 la Evaluarea Naţională şi la examenul de bacalaureat au la dispoziţie, începând de miercuri, modele de subiecte pentru a se pregăti pentru cele două testări, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN)

4615 afișări
Imaginea articolului Modele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în 2018, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale

Modele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în 2018, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale

Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

„Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”, precizează Ministerul.

Conform sursei citate, modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaţilor. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare este instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici