Modernizarea litoralului românesc: plaja din Eforie va fi extinsă

  • Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare, în cadrul unui proiect de protecţie şi reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre.
  • „Se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcţiilor civile şi prevenirea riscurilor de inundare”, a declarat ministrul Mediului.
  • „Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic şi să protejăm biodiversitatea de aici”, mai spune Tanczos Barna.
1548 afișări
Imaginea articolului Modernizarea litoralului românesc: plaja din Eforie va fi extinsă

Proiectul de extindere a plajei face parte dintr-un program mai amplu de protecţie costieră, început în anul 2013 şi care conţine 16 loturi, împărţite în două faze, cu un buget total de aproximativ 1 miliard de euro.

În cadrul lucrărilor se vor executa şapte structuri de piatră şi se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creşterea suprafeţei de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

„Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic şi să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câştigăm şi peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici). Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct aşa cum trebuie”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la conferinţa de presă care a marchat demararea lucrărilor la proiectul din zona Eforie.

Ministrul a precizat că prin acest proiect se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcţiilor civile şi prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legatură dintre Eforie Nord şi Eforie Sud.

CITEŞTE AICI: Vacanţe pe litoral 2021. Ai reguli de respectat când mergi la plajă pe litoralul românesc

Vara aceasta, şi turiştii din Mamaia se vor bucura de o suprafaţă mai mare de plajă„Vom pompa aproximativ 4,3 milioane de metri cubi şi plaja va avea o lăţime medie de 100 metri peste tot”, declara la începutul anului Sorin Cătălin Creţu, Country Manager Boskalis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici