Monitorul Justiţiei | Prof.dr. Beuran contestă la TMB revocarea sa din funcţia de manager de secţie la Spitalul Floreasca. Chirurgul a dat în judecată şi DSP Bucureşti | DOCUMENTE

Tribunalul Bucureşti urmează să judece contestaţia făcută de renumitul chirurg Mircea Beuran (foto) prin care acesta solicită să fie repus în drepturi după ce a fost demis din funcţia de şef al Secţiei clinice de Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

567 afișări
Imaginea articolului Monitorul Justiţiei | Prof.dr. Beuran contestă la TMB revocarea sa din funcţia de manager de secţie la Spitalul Floreasca. Chirurgul a dat în judecată şi DSP Bucureşti | DOCUMENTE

Monitorul Justiţiei | Prof.dr. Beuran contestă la TMB revocarea sa din funcţia de manager de secţie la Spitalul Floreasca. Chirurgul a dat în judecată şi DSP Bucureşti | DOCUMENTE

Această demitere intempestivă a venit după debutul unui scandal legat de focul care s-a aprins la masa de operaţii în urma unei intervenţii asupra unei paciente grav bolnavă, care ulterior a şi decedat. Prof Beuran a fost acuzat public, fără a exista concluzii ale unei anchete, că ar fi participat la întreaga operaţie şi ar fi fost în sală pe tot parcursul operaţiei,şi fără a fi luate în considerare rezultatele autopsiei pacientei care a decedat la cîteva zile după intervenţie, în care INML arăta că arsurile respective nu au fost grave şi nu acestea au provocat decesul.

În exclusivitate, Monitorul Justiţiei publică cererea de chemare în judecată a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, prin care prof. dr. Mircea Beuran solicită ca instanţa să dispună:

1. Anularea Deciziei nr. 1/06.01.2020 şi a Deciziei nr. 23/07.01.2020, prin care s-a dispus revocarea subsemnatului din funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti începând cu data de 07.01.2020.

2. Repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei nr. 1/06.01.2020 şi a Deciziei nr. 23/07.01.2020, prin reintegrarea subsemnatului în funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

3. Obligarea pârâtului la plata diferenţelor dintre veniturile salariale indexate, majorate şi actualizate la care aş fi avut dreptul în intervalul cuprins între momentul emiterii deciziei de revocare şi cel al reintegrării efective a subsemnatului pe funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III şi veniturile obţinute în exercitarea funcţiei de medic primar chirurgie generală.

4. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

În acţiune, reputatul chirurg prezintă toată situaţia de fapt legată de cele două intervenţii chirurgicale din 13.12.2019 şi 22.12.2019 asupra pacientei B.G., care fusese internată în 10.12.2019 cu diagnosticul de tumoră canceroasă de pancreas caudal în stadiu avansat. Prima intervenţia a decurs fără incidente medicale sau de altă natură, precizând că a fost folosit acelaşi dezinfectant ca  la intervenţia din 22.12.2019, când a avut loc incidentul din altă sală de operaţii, unde a fost dusă în 22.12.2019 pentru intervenţie de urgenţă, pacienta prezentând hemoragie masivă. În ce priveşte cea de-a doua intervenţie, prof dr. Beuran explică, prin avocatul Uluitu Gabriel, toate deciziile luate pentru intervenţia de urgenţă din ziua în care a avut loc nefericitul incident. Conform documentului, pacienta a fost dusă în alt bloc operator decât cel în care operează prof.dr.Beuran întrucât aceasta nu era disponibilă.

Citeşte continuarea în Monitorul Justiţiei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici