MS vrea să iniţieze un proiect pilot de finanţare suplimentară a medicilor în funcţie de performanţă

Ministerul Sănătăţii intenţionează să iniţieze un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale în funcţie de performanţă şi care să fie susţinut din bugetul local al administraţiilor respective locale sau judeţene.

33 afișări
Imaginea articolului MS vrea să iniţieze un proiect pilot de finanţare suplimentară a medicilor în funcţie de performanţă

MS vrea să iniţieze un proiect pilot de finanţare suplimentară a medicilor în funcţie de performanţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În acest sens, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, marţi, reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi a celor din Asociaţia Municipiilor din România să comunice dacă există autorităţi ale administraţiei locale interesate să susţină un astfel de program, astfel încât Ministerul Sănătăţii să înceapă demersurile necesare pentru elaborarea cadrului legal.

"Am rugat conducătorii celor două structuri asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale să ne transmită până la data de 15 martie, punctul de vedere cu privire la acest demers. Am unele semnale că există autorităţi locale care vor să se implice şi să găsească soluţii pentru plata medicilor în funcţie de performanţă şi de apreciarea pacienţilor. Sigur că nu toate autorităţile locale vor susţine un astfel de program, dar va fi un început. Nu am renunţat la ideea de a plăti personalul medical în funcţie de performanţă. Cred, în continuare, că avem un corp medical bine pregătit, cu medici care fac performanţă şi care, pentru aceasta, merită venituri suplimentare", a declarat ministrul Sănătăţii citat într-un comunicat de presă.

Dacă autorităţile locale sunt interesate să susţină un astfel de program, Ministerul Sănătăţii ar putea iniţia începând cu luna mai un proiect de act normativ care va crea cadrul legal necesar, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici