Mulţi angajaţi urmăresc conţinut pentru adulţi pe aceleaşi dispozitive pe care lucrează de acasă

  • 51% dintre angajaţi recunosc că au început să urmărească mai mult conţinut pentru adulţi de când lucrează de acasă
  • Aceştia au intrat pe site-uri pentru adulţi de pe aceleaşi dispozitive pe care le folosesc pentru serviciu
1985 afișări
Imaginea articolului Mulţi angajaţi urmăresc conţinut pentru adulţi pe aceleaşi dispozitive pe care lucrează de acasă

Mulţi angajaţi urmăresc conţinut pentru adulţi pe aceleaşi dispozitive pe care lucrează de acasă

Jumătate (51%) dintre cei care lucrează de acasă şi care au început să urmărească mai mult conţinut pentru adulţi, recunosc că au făcut acest lucru pe aceleaşi dispozitive pe care le folosesc în scopuri legate de muncă, este una dintre concluziile raportului Cum a schimbat COVID-19 modul de lucru.
 
Studiul realizat de compania Kaspersky constată că, pe măsură ce practicile de distanţare socială devin tot mai comune iar angajaţii se adaptează la noile lor medii profesionale, chiar şi din propriile sufragerii, există posibilitatea ca viaţa privată şi cea profesională să devină una şi aceeaşi.
 
„Noua normalitate” cu care se confruntă acum angajaţii începe să aibă un impact considerabil asupra echilibrului dinte viaţa privată şi cea profesională. Aproape o treime (31%) dintre angajaţi au declarat că îşi petrec mai mult timp lucrând, decât o făceau înainte. Cu toate acestea, 46% au declarat că acordă mai mult timp activităţilor personale. Este posibil ca această schimbare să fi avut loc deoarece angajaţii nu mai trebuie să facă naveta sau să călătorească la fel de mult cum o făceau înainte de pandemie.
 
De asemenea, raportul a relevat că a devenit mai greu pentru angajaţi să separe activitatea profesională de cea personală, mai ales când vine vorba de IT. O concluzie îngrijorătoare pentru companii, este aceea că 51% dintre angajaţi recunosc că au început să urmărească mai mult conţinut pentru adulţi de când lucrează de acasă şi spun că au făcut acest lucru chiar de pe dispozitivele pe care le folosesc pentru muncă. Aproape unul din cinci (18%) angajaţi fac asta chiar şi pe dispozitivele care le sunt oferite de angajatorii lor, 33% admiţând că urmăresc conţinut pentru adulţi pe dispozitivele personale, pe care le folosesc şi în scopuri profesionale.
 
În plus, 55% dintre angajaţi spun că citesc mai multe ştiri decât o făceau înainte de a începe să lucreze de acasă. Deşi acest lucru este de înţeles, deoarece oamenii doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi legate de pandemie, 60% din această activitate se face de pe dispozitive care sunt folosite pentru muncă. Acest lucru poate conduce la infecţii cu malware, dacă angajaţii nu acordă atenţie resurselor şi site-urilor web pe care le vizitează.
 
Angajaţii îşi formează, de asemenea, un obicei din a-şi folosi serviciile personale în scop de lucru – creşterea riscurilor potenţiale de shadow IT, inclusiv dezvăluirea informaţiilor personale. De exemplu, 42% dintre angajaţi folosesc conturi de e-mail personale pentru probleme legate de muncă şi 49% recunosc că utilizarea acestora a crescut de când lucrează de acasă. Mai mult decât atât, 38% folosesc aplicaţii de mesagerie care nu au fost aprobate de către departamentele IT iar 60% dintre ei o fac mai des în noile circumstanţe ale muncii.
 
„Organizaţiile nu pot să îndeplinească toate solicitările utilizatorilor, adică spre exemplu să permită angajaţilor să utilizeze serviciile şi aplicaţiile IT aşa cum doresc. Trebuie să se atingă un punct de echilibru între confortul utilizatorului, cerinţele profesionale şi securitatea cibernetică. Pentru a obţine acest lucru, o companie ar trebui să ofere acces la servicii, bazat pe principiul furnizării de privilegii minime, necesare, să implementeze un VPN şi să utilizeze sisteme corporative sigure şi aprobate. Aceste tipuri de software pot avea anumite restricţii care reduc parţial capacitatea de utilizare, dar oferă mai multă siguranţă” spune Andrey Evdokimov, Chief Information Security Officer la Kaspersky.
 
Pentru ca întreprinderile să îşi păstreze angajaţii şi datele corporative în siguranţă, Kaspersky recomandă angajatorilor să planifice instruiri pentru angajaţi în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, să se asigure că dispozitivele, software-ul, aplicaţiile şi serviciile sunt actualizate cu cele mai recente update-uri şi să descarce conţinut educativ şi de divertisment doar din surse de încredere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici