Muncitorii din Botoşani au găsit în timp ce lucrau un proiectil de calibru 100 de milimetri

Muncitorii din Botoşani au găsit, luni, în timp ce lucrau la o aducţiune de apă în localitatea Ungheni, un proiectil de calibru 100 de milimetri, neexplodat, din timpul conflictelor mondiale.

97 afișări
Imaginea articolului Muncitorii din Botoşani au găsit în timp ce lucrau un proiectil de calibru 100 de milimetri

Muncitorii din Botoşani au găsit în timp ce lucrau un proiectil de calibru 100 de milimetri

Potrivit ISU Botoşani, descoperire periculoasă a fost făcută în curtea unui localnic din Ungureni, unde o echipă de muncitori realiza lucrări de aducţiune apa.

Astfel, a fost scos la suprafaţă un element de muniţie, respectiv un proiectil perforant, calibru 100 milimetri, rămas neexplodat din timpul conflictelor militare.

„Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi şi să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici