Mureş: Percheziţii la o firmă şi la persoane care au pus filme şi muzică pe site-uri de streaming

Poliţiştii au făcut percheziţii, marţi, la o firmă din judeţul Mureş şi la persoane suspectate că au pus pe site-uri de streaming filme şi muzică, care puteau fi descărcate contra cost, prejudiciul produs prin evaziune şi spălare de bani fiind de jumătate de milion de lei.

876 afișări
Imaginea articolului Mureş: Percheziţii la o firmă şi la persoane care au pus filme şi muzică pe site-uri de streaming

Mureş: Percheziţii la o firmă şi la persoane care au pus filme şi muzică pe site-uri de streaming (Imagine: Shutterstock)

Percheziţiile au fost făcute la punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul tipăririi de coduri de acces pentru pagini de internet şi la locuinţele persoanelor suspectate în acest dosar, în care se fac cercetări pentru infracţiuni de punere la dispoziţia publicului de opere fără acordul proprietarilor, evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au adus două persoane la audieri şi au ridicat mai multe calculatoare şi unităţi de stocare a datelor.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 - prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani", a precizat sursa citată.

Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei, potrivit procurorilor.

Percheziţiile au fost făcute, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, de poliţişti din cadrul IGPR, luptători de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, sub coordonarea procurorilor. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici