Muzeul Naţional de Artă, obligat să restituite 15 tablouri lui Valentin Ceauşescu

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, miercuri, ca cele 15 tablouri şi obiectele de porţelan şi de argint, confiscate familiei Ceauşescu, să fie restituite fiului moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu.

44 afișări
Imaginea articolului Muzeul Naţional de Artă, obligat să restituite 15 tablouri lui Valentin Ceauşescu

Muzeul Naţional de Artă, obligat să restituite 15 tablouri lui Valentin Ceauşescu

Hotărârea Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă, astfel că bunurile trebuie restituite de către Muzeul Naţional de Artă.

Valentin Ceauşescu a cerut instanţei să dispună ca muzeul să înapoieze bunurile deţinute în custodie, din 26 februarie şi 3 martie 1990, solicitare admisă de judecători.

Astfel, Muzeul Naţional de Artă este obligat să înapoieze 15 tablouri, trei lucrări grafice şi nouă obiecte de porţelan şi argint.

Citeşte şi

Valentin Ceauşescu poate păstra tablourile familiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici