Nastasiu: Hayssam îşi negocia permanent poziţia

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu a declarat, luni, la lansarea cărţii "Prădarea României", că Omar Hayssam îşi negocia în permanenţă poziţia, că a avut "o tactică de intoxicare, de creare de piste false şi că l-a folosit ca şi canal de comunicare cu România".

81 afișări
Imaginea articolului Nastasiu: Hayssam îşi negocia permanent poziţia

Omar Hayssam (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Nastasiu a declarat, în conferinţa de presă prilejuită de lansarea cărţii, că Omar Hayssam "îşi negocia în permanenţă poziţia, că a avut o tactică de intoxicare, de creare de piste false" şi că l-a folosit "ca şi canal de comunicare cu România".

Anchetatorul a susţinut că sirianul spunea că ştie multe lucruri pe care le va dezvălui.

"Un grup privat din SUA a făcut lobby în acest dosar, sub ancheta noastră cineva a lucrat în permanenţă", a declarat Nastasiu.

Scriitorul romano-american Victor Gaetan a lansat, luni, cartea "Prădarea Romaniei", care prezintă mărturii ale fostului procuror Ciprian Nastasiu, fost adjunct al şefului DIICOT, fostul anchetator arătând că volumul reprezintă "mărturia unui om considerat vinovat pentru eliberarea lui Hayssam".

Ciprian Nastasiu a declarat, la lansarea cărţii, că volumul reprezintă o "mărturie a unui om considerat vinovat pentru eliberarea lui Omar Hayssam" şi o "pledoarie" pentru munca colegilor săi.

Fostul procuror a spus că în această carte arată care au fost motivele pentru care a participat la instanţă la apelul din 26 aprilie 2006.

Pe de altă parte, Nastasiu a spus că această carte "este o pledoarie pentru munca colegilor mei din DIICOT, DNA, Ministerul Public, a valorii acestor colegi".

În al treilea rând, Nastasiu a menţionat că "lupta trebuie dusă mai departe, fiecare coleg trebuie să-şi îndeplinească datoria indiferent de presiunile la care a fost supus".

Nastasiu a susţinut că "în România se face o presiune extraordinară pe procurori la cazuri deosebite".

Fostul anchetator a mai spus că a aceptat să scrie această carte, alături de Gaetan, având în vedere succesul pe care l-a avut pe plan internaţional cu privire la doi traficanţi "deosebit de periculoşi", ambii identificaţi în colaborare cu agenţi din România şi SUA.

Nastasiu a mai arătat că a folosit în acest volum şi documente declasificate de către autorităţile americane.

Potrivit Jurnalului Naţional, în această carte Nastasiu face referiri la "amestecul şefului statului în treburile justiţiei, influenţarea deciziilor prin intermediul unor oameni fideli pe care i-a pus în funcţii înalte şi care nu au curajul să crâcnească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici