Navigaţia pe Dunăre, blocată în Serbia din cauza unei greve

Angajaţii unei companii sârbe de transport fluvial au deblocat vineri navigaţia pe Dunăre după ce au ajuns la un acord privind plata salariilor restante, a anunţat agenţia de presă Beta.

174 afișări
Imaginea articolului Navigaţia pe Dunăre, blocată în Serbia din cauza unei greve

Navigaţia pe Dunăre, blocată în Serbia din cauza unei greve (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei vapoare ale companiei Dunav Agregati care au fost poziţionate transversal pe Dunăre în apropiere de Novi Sad (la 80 de kilometri nord de Belgrad), blocând circulaţia pe fluviu, au fost ancorate la mal.

Aproximativ 80 de grevişti, angajaţi ai companiei Dunav Agregati, şi-au început mişcarea de protest miercuri, obligând căpitănia din Novi Sad să întrerupă circulaţia pe Dunăre din motive de securitate. Circa 15 vapoare care erau blocate la Novi Sad s-au întors către Croaţia.

Dunărea, fluviu cu o lungime de 2.860 de kilometri, este o importantă cale de navigaţie fluvială care leagă Europa Occidentală de Marea Neagră.

Acest blocaj face parte dintr-o serie de greve care afectează Serbia, cu câteva săptămâni înainte de alegerile generale prevăzute pentru 6 mai.

Serbia se confruntă cu o situaţie economică dificilă, şomajul afectând 23 la sută din populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici