Neinformarea persoanelor verificate de ANI, atrage nulitatea actelor inspectorilor

Actele întocmite de inspectorii de integritate după începerea verificării fără ca persoana verificată să fie înştiinţată despre declanşarea procedurii de verificare sunt nule de drept, potrivit articolului 4 din Legea 144/2007 privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

12 afișări
Imaginea articolului Neinformarea persoanelor verificate de ANI, atrage nulitatea actelor inspectorilor

Neinformarea persoanelor verificate de ANI, atrage nulitatea actelor inspectorilor

"Actele şi lucrările efectuate de către inspectorii de integritate din cadrul Agenţiei nu sunt publice, cu excepţia actului de constatare. După începerea verificării, persoana verificată are dreptul să fie înştiinţată despre declanşarea procedurii de verificare şi să ia cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, să fie asistată sau reprezentată de avocat şi să prezinte orice elemente justificative pe care le consideră necesare", se arată în alineatul 8 al articolului 4 din Legea ANI.

Mai mult, alineatul 9 prevede că Actele întocmite de inspectorii de integritate după începerea verificării fără ca persoana verificată să fie înştiinţată despre declanşarea procedurii de verificare sunt nule de drept.

Şapte miniştri ai Cabinetului Boc sunt verificaţi de ANI, patru fiind de la PDL, doi de la PSD şi un independent, transmite Antena 3.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că cei şapte miniştri sunt Vasile Blaga, Gheorghe Pogea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Ilie Sârbu, Dan Nica şi Cătălin Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici