Nereguli la 669 din dosare, la Serviciul Permise de Conducere Argeş

Un număr de 669 de dosare ale persoanelor suspectate că ar fi obţinut fraudulos permisele de conducere în judeţul Argeş au fost verificate, într-o săptămână, fiind descoperite o serie de nereguli legate de cazier, fişe medicale şi semnăturile titularului, a declarat, marţi, prefectul de Argeş.

65 afișări
Imaginea articolului Nereguli la 669 din dosare, la Serviciul Permise de Conducere Argeş

Nereguli la 669 din dosare, la Serviciul Permise de Conducere Argeş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Marcel Proca, prefectul judeţului Argeş, reprezentanţii Prefecturii Argeş şi ai Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care verifică, de o săptămână, dosarele persoanelor suspectate că ar fi obţinut fraudulos permisele de conducere în Argeş au descoperit o serie de "neconformităţi" în cele 669 de documente care au fost controlate până acum.

"Ne-a mai fost semnalat şi faptul că multe persoane cu domiciliul în străinătate ar fi obţinut permisele fără a fi prezente în ţară, dar abia de acum urmează să începem să le verificăm", a mai declarat, marţi, prefectul judeţului Argeş.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, sunt verificate toate dosarele care au fost întocmite începând cu martie 2008.

Dosarele existente la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş sunt verificate, începând de marţea trecută, cu ajutorul unor specialişti de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Mihai Enache, declara pentru MEDIAFAX că a fost întocmită o procedură de lucru, care a fost finalizată după publicarea, în 2 martie, în Monitorul Oficial, a Ordonanţei de Urgenţă nr 9/2009 (prin care se modifică articolul 103 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice) care prevede retragerea permisului de conducere de către autoritatea emitentă în cazul în care există o sesizare adresată instanţei de judecată. Mihai Enache a precizat că acestă procedură de lucru va fi transmisă la toate serviciile publice comunitare de permise de conducere din ţară, care vor dispune, în cazul în care e necesar, verificarea dosarelor, conform acestei proceduri.

Enache a menţionat că o echipă de specialişti de la DRPCIV se va afla la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş pentru a ajuta la verificarea documentelor tuturor existente în dosare, fiind vizate în special cele care fac obiectul anchetei demarate de Direcţia Generală Anticorupţie.

Purtătorul de cuvânt al DRPCIV a explicat că, în cazurile în care se constată că s-au comis falsuri, Prefectura va sesiza instanţa de judecată care va dispune dacă permisul va fi anulat sau nu.

Guvernul a aprobat, la 20 februarie, prin ordonanţă de urgenţă ca permisele auto în cazul cărora există sesizări în instanţe, cu indicii temeinice, că ar fi fost obţinute prin acte de corupţie, să fie retrase, măsura urmând să fie aplicată şi pentru cele 3.500 de permise care ar fi fost obţinute fraudulos la Piteşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici