Nereguli la înscrierea studenţilor străini la universităţi de medicină

Corpul de control al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a descoperit, în urma controalelor la universităţile de medicină, nereguli legate de înscrierea studenţilor străini fără echivalarea diplomelor de studii obţinute anterior şi abateri de la reglementările privind şcolarizarea.

53 afișări
Imaginea articolului Nereguli la înscrierea studenţilor străini la universităţi de medicină

Nereguli la înscrierea studenţilor străini la universităţi de medicină

Potrivit unui comunicat de marţi al MECI, ministrul Ecaterina Andronescu s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi şi Craiova.

Unul dintre subiectele discutate a fost legat de rezultatele controalelor la facultăţile de medicină, cuprinse în raportul Corpului de Control al ministrului.

Potrivit sursei citate, ministrul Educaţiei a dezaprobat abaterile de la reglementările în vigoare privind şcolarizarea studenţilor străini, constatate în mai multe universităţi şi a solicitat analizarea aspectelor negative în comisiile de etică şi în senatele universitare.

Printre neregulile semnalate în raport se numără programele de cursuri care nu au fost aprobate în structurile universităţii, înscrierea studenţilor străini fără echivalarea diplomelor de studii obţinute anterior, de către Consiliul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor Universitare, abaterile de la înregistrarea şi regulile de gestionare a activităţilor didactice.

"Este necesară pedepsirea severă a celor găsiţi vinovaţi, în urma anchetelor specifice desfăşurate de organele de specialitate, prin excluderea din învăţământ", a declarat Ecaterina Andronescu, citată în comunicat.

De asemenea, s-a decis înmatricularea studenţilor numai după echivalarea diplomelor de studii şi înregistrarea într-un Registru naţional unic, mai arată Ministerul Educaţiei.

În dezbatere au fost abordate şi teme legate de examenul de admitere în Universităţile de Medicină şi Farmacie, înscrierea studenţilor într-un registru matricol naţional unic, modificarea taxelor pentru studenţii străini şi probleme privind rezidenţiatul.

La întâlnire au participat rectorii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Citeşte şi:

MECT face controale în toate cele 13 facultăţi cu profil medical

Rectorul Universităţii din Oradea: Am pus la dispoziţia DNA 26 de dosare ale unor studenţi

Decanul Facultăţii de Medicină Oradea a demisionat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici