Profesorii, incluşi în etapa a doua de vaccinare

Personalul din sistemul de învăţământ va fi vaccinat împotriva COVID-19 la începutul lunii februarie, sfârşitul luni ianuarie, a spus, marţi, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

1390 afișări
Imaginea articolului Profesorii, incluşi în etapa a doua de vaccinare

NEWS ALERT Profesorii, incluşi în etapa a doua de vaccinare

„Ca termen realist, probabil început de februarie, sfârşit de lună ianuarie”, spune Valeriu Gheorghiţă, întrebat când începe vaccinarea cadrelor didactice.

El precizează că personalul din sistemul didactic este inclus în categoria persoanelor care deservesc activităţi esenţiale, respectiv în etapa a doua de vaccinare.

V. Gheorghiţă: Etapa a doua a vaccinării începe după 15 ianuarie

A doua etapă a vaccinării, destinată persoanelor vârstnice şi cu boli cronice, va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, iar cea de-a treia etapă în aprilie, a anunţat, marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. (...) În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare spune că cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare va începe în aprilie.

„În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem practic folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin şi nu de capacitatea de vaccinare”, conchide Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici